Peter Burke

Vad är kulturhistoria?

 

Bäras utan namn ...

Peter Burke

Vad är kulturhistoria?

Översättning
Tore Winqvist
  160 sidor
Mjukband
ISBN

978-91-7139-763-8

Ditt internetpris
144 kronor
Frakt 29 kronor tillkommer

SLUTSÅLD


Om boken

Peter Burke är en av vår tids främsta kulturhistoriker. I Vad är kulturhistoria ger han oss en lättillgänglig guide till kulturhistoriens förflutna, dess nutid och dess framtid, såsom den utövats inte bara i den engelsktalande delen av världen och Europa, utan också i Asien, Sydamerika och på annat håll. Ur detta ämnes perspektiv får vi en föreställning om hur vårt sätt att se på vår historia – och därmed på oss själva – har ändrats under det senaste århundradet.

 

Vad är kulturhistoria är en oumbärlig följeslagare för alla som intresserar sig för historia, och för studier inom kulturvetenskap, antropologi och litteratur. Peter Burke diskuterar historieskrivningens klassiska fas och tecknar en bild av den senare tidens ökade intressen för ämnet och det som brukar kallas ”New Cultural History”. Han placerar ämnet i dess egen kulturella kontext och belyser relationerna mellan de nya ansatserna inom historieforskningen, den ökade fokuseringen på feministiska och postkoloniala studier och den vardagens diskurs där föreställningen om kultur spelar en allt större roll.

Peter Burke är professor i kulturhistoria vid University of Cambridge.

 

PRESSRÖSTER

”Det kommer ut allt fler böcker. Även den ivrigaste läsare kan ta del av bara en alltmer försvinnande bråkdel. Därför har man stor nytta av ett arbete som Burkes. Forskning från 1800-tal till 2000-tal, från Delhi till Lund sammanfattas här elegant och pålitligt på mindre än 160 sidor”.
SVANTE NORDIN, SVENSKA DAGBLADET