Dimitré Dinev

 

Änglatungor

 

Omslag

Dimitré Dinev

Änglatungor

 

Hårdband,

538 sidor

ISBN

9789171398741

Ditt internetpris
220 kronor
Frakt enligt postens billigaste taxa tillkommer


Om boken

Ett slumpartat möte på Wiens centralkyrkogård inleder uppnystandet av en intrikat bulgarisk släktväv. När Svetljo och Iskren råkas, två vinddrivna unga bulgarer i förskingringen, blir det upptakten till berättelsen om deras släkters delvis sammanflätade historia. Vi sveps in i en sällsam värld av färger, dofter, poesi och burleskeri – vacker och galen på samma gång.

 

Bulgariens utveckling tecknas genom människors liv och längtan, från gammalt bondesamhälle till den nya kommunistiska stat som sedermera faller samman. Oförglömliga människoöden träder fram. Dimitré Dinev gestaltar med genomskådande humor, värme och ironi vedermödorna i de olika samhälleliga system som avlöser varandra. Inte minst vår samtida människosyn i väst blir naket avklädd.

 

 

Dimitré Dinev föddes 1968 i den bulgariska staden Plovdiv där han även gick på det tyskspråkiga Berthold-Brecht-Gymnasiet. 1990 flydde han till Österrike där han studerade filosofi och rysk filologi. Hans första verk publicerades 1986 på bulgariska, ryska och tyska. Sedan 1992 har han regelbundet utkommit med dramatik, översättningar och prosa på tyska. Den kritikerrrosade och prisbelönta romandebuten Engelszungen (2003) blev författarens genombrott i en tysk läsekrets. Änglatungor är det första större verk av Dimitré Dinev som ges ut på svenska. Därmed är han representerad på 16 olika språk.

 

 

Beställ