Anna Nordlund
SELMA LAGERLÖFS UNDERBARA RESA

Anna Nordlund:

SELMA LAGERLÖFS UNDERBARA RESA

genom den svenska litteraturhistorien 1891-1996

512 sidor

Inbunden

ISBN:

91-7139-703-5

Ditt internetpris:

222 kronor

Frakt 29 kronor tillkommer

Beställ


Om boken

Selma Lagerlöfs resa genom den svenska litteraturhistorien är på flera sätt fantastisk och exceptionell. I elva decennier har hennes författarskap uppmärksammats på vitt skilda sätt av våra mest inflytelserika kritiker och litteraturhistoriker. De har skapat föreställningar om Selma Lagerlöf som sagoförtäljerska och traditionsbevarande sedlighetsdanare, men också som radikal konstnär och feminist.


I Selma Lagerlöfs underbara resa undersöker litteraturvetaren Anna Nordlund Selma Lagerlöfs ställning i det litterära etablissemanget och de föreställningar om hennes författarskap som kritiker och litteraturhistoriker har spridit i svensk litteraturhistoria. Det visar sig att även Selma Lagerlöf, den mest uppburna av våra kvinnliga svenska författare, har utsatts för en litteraturhistorieskrivning som nedvärderat hennes författarskaps betydelse utifrån hennes kön.


Selma Lagerlöfs underbara resa är en fascinerande odyssé genom Selma Lagerlöfs litterära karriär och en lärorik resa genom den svenska litteraturvetenskapens historia.


Beställ