Lois P. Frankel
SNÄLLA FLICKOR FÅR INTE CHEFSRUMMET

Lois P. Frankel:

SNÄLLA FLICKOR FÅR INTE CHEFSRUMMET

101 misstag kvinnor gör som saboterar deras karriär.

Översättning:

Öjevind Lång

227 sidor

Inbunden

ISBN:

91-7139-690-X

SLUTSÅLD


Om boken

Varför uppträder skärpta, kompetenta kvinnor på ett sätt som sätter krokben för dem själva? Lois P. Frankels bästsäljare Snälla flickor får inte chefsrummet hjälper dig att undvika vanliga och omedvetna misstag som kvinnor gör som saboterar deras karriär. Boken beskriver på ett roligt och träffande sätt karriärssaboterande beteenden som egentligen inte bara kvinnor kommer att känna igen sig i.


Under sina tjugofem år som coach och ledare för kurser i chefsutveckling har Lois P. Frankel samlat ett rikt material av erfarenheter. Efter tusentals individuella samtal med män och kvinnor som varit missnöjda med sin arbetssituation och velat stiga på karriärs- eller lönestegen har Frankel sammanställt de 101 mest typiska misstag som kvinnor begår på arbetsplatsen till följd av sin socialisation.


Misstagen är äkta misstag som Frankel stött på under sin tid som karriärcoach, och hennes råd är desamma som hon har gett till alla de tusentals klienter hon har behandlat. Och de har fungerat.


Frankel behandlar allt från småsaker, som att inte våga köpa minsta lilla ask med gem för företagets pengar, till mer övergripande problem, som att ta på sig ansvaret inte bara för sina egna utan även för andras arbetsuppgifter, för "om inte jag gör det, så gör ingen annan det heller".


I själva verket är det ingen som märker – och än mindre tackar dig för – att du sparat in de där kronorna eller gjort någon annans jobb: eftersom de andra redan är upptagna av att göra karriär! Misstagen leder i stället till mindre respekt från kollegorna och till uteblivna befordringar.


Snälla flickor får inte chefsrummet är full av tänkvärda råd både för den som tycker sig ha fastnat i en roll på arbetet och för den som siktar riktigt högt. Kort sagt: den hjälper dig att återta makten över din karriär.NÅGRA TYPISKA MISSTAG

Misstag 3: Du arbetar för hårt

Sanningen är att ingen blir befordrad på grund av hårt arbete.


Misstag 4: Du gör andras jobb

Befordran får man för att man ser till att arbetet blir gjort, inte nödvändigtvis för att man gör jobbet själv.


Misstag 41: Du ignorerar vikten av att nätverka

I ditt arbete befinner du dig i centrum för ett komplicerat nätverk av människor. Det ingår i ditt jobb att bygga upp en relation med varenda person i det där nätverket.


Misstag 52: Du ger bort dina idéer

Dina idéer blir inte förbisedda för att du är kvinna, utan för att du inte talar tillräckligt högt.


Misstag 59: Du ber om tillstånd

Barn, inte vuxna, ber om lov. Ta reda på var gränserna går och handla självständigt.PRESSCITAT

"Goda råd... Tipsen fungerar lika bra för män som för kvinnor."

– New York Times


"Kolla in Frankels 101 karriärsförstörande misstag och ta dig till toppen i det professionella spelet!"

– Complete Woman


"Utomordentligt ... Detta är ett superbt läroverktyg, jag kan inte nog rekommendera det."

– Kingston Observer (Kingston, MA)