Kristian Lundberg
MALMÖMANNEN

Kristian Lundberg:

MALMÖMANNEN

Roman

188 sidor

Inbunden

ISBN:

91-7139-799-X

Ditt internetpris:

169 kronor

Frakt 29 kronor tillkommer

Om boken

Sedan en tid tillbaka härjas Malmö av en våldtäktsvåg. Offren är unga flickor. Samtliga är under tjugo. Alla är av invandrarbakgrund.


Likheter i tillvägagångssättet tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman. Men signalementen går isär. Nils Forsberg är ledare för EOU – arbetsgruppen för Extra Ordinära Utredningar – och han står snart rådvill i utredningsarbetet.


Forsbergs överordnade tror att det är han som håller på att tappa greppet. Men Forsberg själv är inte säker på någonting längre. Samtidigt är hans egen tillvaro i gungning. Just nu sover han hemma på soffan hos kollegan Gisela Eriksson och han fasar för att återvända hem till lägenheten på Sandbackegatan, där minnena från det senaste återfallet i alkoholmissbruket gör sig alltför smärtsamt påminda.


Motsättningarna mellan olika grupperingar i staden ökar, och inför hotet om kravaller är Malmö snart en stad under belägring. Upploppen har rasistiska förtecken. Men har upploppen verkligen något samband med våldtäkterna, eller är de bara en effekt av dem?


Foto: JENNY HARGNE

Det är något som absolut inte stämmer. Och utan att riktigt begripa varför blir Forsberg plötsligt bortkopplad från utredningen.


Malmömannen är den tredje, fristående delen i Kristian Lundbergs serie om malmöpolisen Nils Forsberg.