Billy Ehn & Orvar Löfgren

När ingenting särskilt händer

 

När ingentig ...

Billy Ehn & Orvar Löfgren

När ingenting särskilt händer

 

Nya kulturanalyser

  272 sidor
Inbunden
ISBN
978-91-7139-797-3
Ditt internetpris
172 kronor
Frakt enligt postens billigaste taxa tillkommer


Om boken

En vanlig dag i snabbköpskön, folk stirrar ut i luften, inget viktigt tycks ske. Men det gör det. I hemlighet tävlar en del av de köande om att komma först till kassan, andra är långt borta i sina fantasier. Spänner man blicken i alldagliga situationer kan till och med seg väntan och långtråkiga rutiner bli fängslande.

 

Varför upplevs väntan som dödtid?


Hur lär vi oss dagdrömma med hjälp av tågfönstret, solnedgången eller bilresan till jobbet?


Vad händer med allt som hela tiden försvinner från våra liv?

 

Genom att lägga märke till det som annars passerar spårlöst förbi gör etnologerna Billy Ehn och Orvar Löfgren överraskande tolkningar av vardagens mikrodramer.


Det är lätt att känna igen sig i deras beskrivningar av fantasier, drömmar och längtan. Det man tror att man är ensam om visar sig vara något de flesta håller på med. I den intetsägande vardagslunken förändras världen på ett sätt som blir tydligt först långt efteråt.

 

Det här är en bok för alla som vill se sin välbekanta tillvaro med nya ögon. Den bjuder dessutom på spännande kulturanalytiska redskap och ingångar.

 

Billy Ehn och Orvar Löfgren är professorer i etnologi vid universiteten i Umeå respektive Lund. De delar ett intresse för vardagens kulturmönster och har skrivit en rad böcker tillsammans, bland annat Kulturanalyser (2001).

Beställ